Asansör montajı projenin ardından başlayan bir süreçtir. Bu süreç belli bir plan ve program dâhilinde ilerlemektedir. Asansör montajı için ray montajı, kapı montajı, makine ve sehpa kurulumu, süspansiyon ve kabin kurulumu, halat bağlantıları, ağırlık yerleşimi, regülatör ve halatların bağlanması, kuyu içi, kuyu dibi, kabin üstü, kabin içi ve makine dairesi elektrik bağlantıları montaj aşamalarını oluşturmaktadır. Asansör montajı ustalık gerektiren bir iş olduğu için alanında uzman profesyonel firmalardan yardım almak gerekmektedir. Montajın doğru yapılmaması daha sonrasında asansörün arıza vermesine sebep olmaktadır. Böyle bir durumun yaşanmaması için tam donanımlı kişilerin bu işi yapması doğrudur. Doğru yapılmamış asansör montajları konforu ikinci plana düşürmektedir.
Asansör yapılmadan önce firmalar ön hazırlık yapmaktadır. Bu hazırlıkların uygun olup olmadığı konusunda çok önemlidir. Asansör montajı için öncelikli olarak aparatlar, donanımlar ve makine çalışma konusunda uygun olup olmadığı kontrol edilmektedir. Bununla birlikte kullanılacak malzemelerin teknik açıdan sağlam olup olmadığı da mutlaka kontrol edilmelidir. Bu şekilde ilk aşamasını oluşturmaktadır. Birçok asansör firması bunlardan önce yapılacağı yerin ne ve ıslaklık bakımından kontrolünü yapmaktadır. Oldukça önemli olan bu konu birçok projenin asansör çeşitlerini artırmıştır. Asansör için olmazsa olmaz elektrik tesisatı montaj için çok önemlidir. Çünkü elektriğin düzenli ve doğru şekilde çalışmaması demek bireylerin canının riske atmak demektir. Günümüzde de asansöre bindiğimizde elektrik kesintisi olduğunda birçoğumuz paniklemektedir. Montaj sırasında elektrik sisteminin doğru şekilde kontrol etmesinden kaynaklanmaktadır. Dikkat edilen bu noktaların ardından sağlıklı bir şekilde gerçekleştirilmektedir. Bu aşamaya gelene kadar da birbirinden farklı güvenilirlik açısından ön aşamadan geçmektedir.
Asansör revizyon ve montajı belli bir süreç dâhilinde ilerlemektedir. Bu süreç asansörün yapılacağı projenin sözleşmesinden tutunda belediye ve kontrol firmalarının görüşmelerine kadar her şeyi kapsamaktadır. Asansör revizyon ve montajı için kuyu taraması yani röleve çok önemlidir. Ölçülerinin kuyuya uygun olup olmadığını tespit etmekte kalıp hatalarını ortadan kaldırmaktadır. Bununla birlikte montaj sürecinde tasarım da çok önemlidir. Tasarım için kabin ölçüleri net bir şekilde çıkarılmaktadır. Bu ölçüler doğrultusunda projeye bağlı olarak tasarım yapılmaktadır. Asansör yapımı mühendisliğin bir dalına bağlı olduğu için projenin yapımına çok dikkat edilmektedir. Bu yüzden detecrübeli donanımlı kişiler görevlendirilmektedir. Yapılan işlemlerin herhangi bir sıkıntı vermemesi için firmalar yetkili servisi de devreye sokmaktadır. Yetkili servis montaj sonrasında en küçük arızaya dahi müdahale edebilecek bilgiye sahiptir.
Asansör montajı için ilk olarak plan aşaması çok önemlidir. Bu aşama asansör sisteminin kullanılacağı binanın bulunmuş olduğu belediyenin imar ve yangın yönetmeliklerine uyup uymadığı göz önüne alınmasıdır. İmar ve yangın yönetmeliğinin bir projenin başlaması için ön koşuldur. Bunun ardından bina yapım aşaması için kuyu dibinin uygun olup olmadığı çok önemlidir. Kuyu gibi konusunda müteahhit, mimar ve mühendisler bir arada çalışmaktadır. Ortak bir çalışmanın ürünü olan için elektrik elektronik mühendislerine de çok fazla görev düşmektedir. Çünkü bilinmesi gereken en önemli nokta elektrik konusunda bir problem olup olmamasıdır. İşlem için bu noktalar dikkate alınarak firmamız başta olmak üzere yetkili firmalar tarafından özenle ve dikkatle yapılmaktadır. Firmamızda çalışan mühendislerimiz gerekli belgeleri sizler için hazırlamakta ve hızlı bir şekilde bitmesi için çalışmaktadırlar.