Asansör Yeşil Etiket Nasıl Alınır?

Asansör Yeşil Etiket Nasıl Alınır?

Asansör Yeşil Etiket Nasıl Alınır?

Asansör Yeşil Etiket Nasıl Alınır ; Asansör kontrolleri 2012 yılında yürürlüğe girmiştir. Söz konusu kontroller bulunduğunuz bölgenin yetkilileri tarafından titizlikle gerçekleştirilmektedir. Belediyeler ile anlaşma yapmış bulunan A Sınıfı Kontrol firmaları tarafından gerçekleştirilen muayeneler neticesinde Asansörlerin kullanıma uygun olduğu ya da kullanıma uygun olmadığı doğrultusunda karar raporu hazırlanarak tarafınıza ulaştırılmaktadır. Kullanıma uygun bulunmayan asansörlere kırmızı etiket verilmektedir. Kullanıma uygun olan asansörlere ise yeşil etiket verilmektedir.

Kullanıma uygun olmayan asansörlere muayenenin ardından kırmızı etiket verildiğini belirtmiştik. Kırmızı etiket verildikten sonra 1 ay içerisinde eksikler tamamlanmalıdır. Bu bir aylık süre zarfında asansörün eksikleri yaptırılmadığı takdirde cezai işlem yapılmaktadır. İşlem asansörün mühürlenmesine kadar ilerlemektedir. Yasal haklara sahip olan kurumlar tarafından asansörün kullanımı iptal edilebilmektedir.

Peki, asansör yeşil etiket nasıl alınır?

Asansörlerin Yeşil Etikete Hazırlanması

Asansör yeşil etiket nasıl alınır sorusunun yanıtı sanıldığı kadar zor değildir. Özellikle eski yapılarda yer alan asansörlerin yeşil etikete döndürülmesi insanlar tarafından merak uyandıran bir konudur. Eski asansörleri yeşil etikete döndürmek için ekstra zaman ve maddiyat gerekir çünkü meşakkatli bir aşama geçirmek şarttır. Binalarda yöneticiler tarafından zor olarak görülen kısım tahsilattır. Asansör eksiklerini minimum maliyet ve kaliteli işçilik ile tamamlamak ilgi çekici hale gelmektedir. Eski asansörlerde istenilen durum zor görülmektedir. Netice olarak imkânsız değil sadece zor olarak tabir edilir. Mavi etiket halini alması için revize edilen asansörler bütün eksikler giderilerek yeşil etikete dönüştürülmektedir.

Yeşil Etiket le Mavi Etiket Arasında ki Fark Nedir?

Asansör yeşil etiket nasıl alınır sorusunu merak edenlerin takıldığı bir diğer hususta mavi etiketin farkıdır. Mavi etikete sahip olan asansörler hafif derecede kusurlu sayılmaktadır. Mavi etiket yani hafif derecede ki kusur asansörün çalışmasına engel olarak görülmez. Mavi etiketin kontrolü de tıpkı yeşil etiket gibi bir yıl sonra gerçekleştirilmektedir. Yeni yönetmelik hazırlanıp yayınlanana kadar süreçte ki yönetmelik uygulanmaktadır. Mavi ya da yeşil etiket alan asansör yönetmelik gereği önümüzde ki yıl da aynı etiketle kullanıma devam edecektir. Kullanımı deva eden etiketi yeşil değilse yeşile döndürmek daha güvenli olacaktır.

Yeşil etiket sahibi olmak için uygulanması gereken bir takım aşamalar mevcuttur. İnsanların ve diğer canlıların güvende olması adına söz konusu aşamaları uygulamaya geçirmek en doğru seçenektir. Aşamalar uzman mühendisler tarafından belirlenir ve aynı şekilde uzman mühendisler tarafından hayata geçirilir. Aşamalar gerçekleştirildikten sonra kullanıma hiçbir engel teşkil etmeyen ve güvenliği riske atmayan asansör yeşile döndürülür. Yeşil etikete sahip olan asansörlerin bütün kontrolleri gerçekleştirilmiş ve sorunsuz kullanım vaat ettiği kesinleşmiştir. İnsan hayatını riske atmamak adına muhakkak asansörlerin kontrolleri yapılmalıdır. Kontrolü yapılmayan asansörlere yönetmelik gereği yasal işlemler uygulanmaktadır. Yasal işlemler doğrultusunda asansör kullanım dışı bırakılabilir ya da tamamen kapatılabilir.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

KAYIT OL

ÜYE GİRİŞİ

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

YENİ ŞİFRE

ÜYE GİRİŞİ

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.