Asansör Kapısı Nasıl Açılır?

Asansör Kapısı Nasıl Açılır?

Asansör Kapısı Nasıl Açılır?

Asansör kapısı nasıl açılır; Asansör kapıları Acil durum kapı kilit anahtarı ile açılmakta olup. Acil durum kapı kilit anahtarı bina yöneticisinin kontrolündedir. Genelde asansör firmaları veya yöneticiler tarafından asansörün üstkısımlarına asılır veya yanda daire bulunması halinde kombi sayaçlarının üzerine de konulabilir. Bu anahtarı yeterli bilgiye sahip olmayanların kullanmaması gerekir.

Bir kattan diğer bir kata inmek veya çıkmak amacıyla kullanılan asansörlerin kullanımı için içerisine girildiğine katın bulunduğu butona basılması yeterli olacaktır. Ancak bu makineler içerisinde bulunan butonlar sadece kat sayıları ile sınırlı değildir. Ayrıca asansörün içeriden açılmasını sağlayan buton, içeriden kapanmasını sağlayan buton, durmasını sağlayan buton ve acil durum butonu gibi butonlarda kullanılmaktadır. “Asansör kapısı nasıl açılır?” sorusuna verilebilecek ilk cevap asansördeki kapıyı açmayı sağlayan düğmenin kullanılması olacaktır. Kabinin katlarda olduğu ve kapının yeni kapandığı durumlarda, kapıyı açma komutu veren butonun kullanılması sonuç verecektir. Ancak bu makine arızalı olduğunda, elektrik kesintisi yaşandığında veya doğal afetlerde asansör kapısının açılması için farklı yollar izlenir.

Asansör Kapısı İçeriden Nasıl Açılır?

“Asansör kapısı nasıl açılır?” yazılıp arama motorunda aratıldığında içeriden nasıl açılacağına dair pek çok sonuç çıkmaktadır. Ancak asansör kullanılırken içerisinde kalındığı durumlarda yapılması gereken ilk şey asansör içerisindeki açma butonuna basılması olacaktır. Açılmıyorsa ise dışarıdan yardım istenilmelidir. Yardım istenilmesi; dışarıya doğru seslenilerek, acil durum butonuna basılarak veya cep telefonu ile yakınlar aranarak yapılabilir. Panik yapılmaması ve dışarıdan yardım beklenilmesi can güvenliğiniz açısından yapılacak en doğru şey olacaktır Çünkü alttan üstten veya yandan çıkılmaya çalışılması ciddi şekilde yaralanmalara sebep olabilir.

Asansör Kapısı Dışarıdan Nasıl Açılır?

Asansör kapısı nasıl açılır?” sorusunun cevabı; dışarıdan acil durum kapı kilit anahtarının kullanılmasıdır. Daha önce bu işin eğitimini alan bina yöneticileri veya yetkili personel acil durum kapı kilit anahtarı sayesinde asansör kapısı açılarak içerisinde bulunanlar kurtarılmaktadır. Bu işin yapılması için dikkat edilmesi gereken en temel husus; asansör elektriğinin şalterden kapanması ve kapalı olduğundan emin olunmasıdır. Sonrasından kapı kilit anahtarı asansör kapısının deliğine yerleştirilir. Yerleştirilmesinin ardından ise bir elle sabit tutularak açma yönüne bağlı olarak sağa veya sola çevrilir ve diğer elle kapı tumağından tutularak kapının açılması sağlanır. Tam otomatik kapıya sahip olan asansörlerde ise yapılması gereken kapı açma anahtarının açık konumda sabit tutulması ve kapı açıklığından tutularak kapının açılma yönüne doğru çekilmesidir.

Acil durum kapı kilit anahtarı bina yöneticisinin kontrolündedir. Bu anahtarı yeterli bilgiye sahip olmayanların kullanmaması gerekir.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

KAYIT OL

ÜYE GİRİŞİ

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

YENİ ŞİFRE

ÜYE GİRİŞİ

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.