ASANSÖR FİRMASI . COM

Siz...

Asansör firması iseniz  : Hemen ücretsiz kayıt olun.

Asansörcü arıyor iseniz  : Hemen uzman firma bulun .

Popüler Aramalar: Asansör Bakımı, Asansör Revizyon, Asansör Montaj, Eyüp Asansör Firmaları
  • 313 Kayıtlı Firma
  • 3 Kayıtlı İlan
  • 11 Kayıtlı Ürün
Asansör Firmaları
En Popüler Asansör Firma Kategorileri

Bulunduğunuz il ve ilçede sınırlı sayıda asansör firması kayıt yapabilecektir. Hemen üyeliğinizi oluşturun.

Asansör Haberleri
Asansör Firmalarından Haberler

Günlük yüzlerce ziyaretçiye son haberlerinizi ulaştırmak için hemen üye olun ve haberlerinizi ücretsiz yayınlayın.

Asansorfirmasi.com

Asansör firmalarının bir kısmı butik hizmet verip tek bir alan, tek bir asansör tipinde çalıştığı gibi, kimileri geniş kapsamlı olarak hizmet verebilmektedir.

Asansör bakımı veya revizyonu firmalarının bir çoğunun vermekte olduğu bir hizmettir. Farklı türlerden talebe bağlı asansör montajı da verilen bir diğer hizmet kapsamıdır.

Asansör Firması Fiyatları Hakkında Üstte verilen tüm bu bilgilerden sonrafiyatlar için baştan net bir rakam vermek söz konusu değildir. Yapılan işin türüne, bu işin kapsamına ve ilgili firmanın fiyat politikasına göre rakamlar değişir.

Bunun yanı sıra sitemizde olan tüm firmalar ödeme noktasında her türlü kolaylığı gösteren firmadır. Bu noktada da herhangi bir sorun sıkıntı yaşanmaz.

Asansör Firması Nasıl Açılır?

İlk olarak Klasik işyeri açma prosedürlerini tamamlamaları gerekiyor. Bunun yanı sıra Türk Standartları Enstitüsünden kısaca HYB adı verilen Hizmet Yeterlilik Belgesini almaları gerekiyor. Ayrıca  asansör montajı yapılacak ise o zaman bünyelerinde Makine Mühendisleri Odasından ve Elektrik Mühendisleri Odasından SMM belgesi almış mühendis çalıştırmaları gerekiyor. Bir asansör firmasında ayrıca mavi yakalı personellerin de kısaca MYK adı verilen Merkezi Yeterlilik Kurumundan yetkilendirilmiş elemanlar olması gerekiyor. Zira asansör yüksek risk grubunda olan bir ekipman olduğu için herhangi vasıfsız personeller ile çalışılmasına izin verilmiyor. Personel ve çalışma arkadaşlarını tamalayan firmaların ilgili ekipmanları bulundurmaları da gerekiyor. Kullandıkları cihazların tam ve kalibreli olması da aranan şartlar arasında yer alıyor. Yani asansör firması açmak çok da kolay olan bir olgu değil. Ayrıca asansör montajı yapan kuruluşların yapmış oldukları asansöre CE işareti vuracakları için mutlaka akredite olmuş bir kuruluştan Modül H, Modül B ya da kendisine uygun yani ürettiği asansörlerde yetkilendirilmiş olma şartı aranıyor. Tüm bunları karşıyanlar da asansör firması açarak yönetmeliklere uygun olarak hizmet verebiliyor.

Asansör Çeşitleri

Asansör Çeşitleri, genellikle insan ve yük taşımak amacı ile kullanılan, dikey şekilde tasarlanmış araçlardır. İlk olarak 19.YY’da ortaya çıkan asansörler, maden ocaklarında yük taşımak için kullanılmışlardır. Günümüzde şehirlerin bir hayli kalabalıklaşması ile birlikte yüksek binalar, gökdelenler yaygınlaşmıştır. Asansörler, bu tip yüksek katlı yapıların yapılmasında büyük pay sahibi olmuşlardır. Bu araçların kullanımının yaygınlaşması dolayısıyla farklı farklı sektörlerde kullanılmaya başlamıştır. Bu şekilde birçok asansör çeşidi yapılmıştır.

İnsan Asansörleri

İnsan asansörü, insan yükününün binalarda bulunan katlar arasında dikey olarak taşınmasını sağlamaktadır. Kullanım alanları oldukça geniş olan insan asansörleri, genellikle evlerde, alışveriş merkezlerinde veya otel gibi işletmelerde kullanılmaktadır. Bu tip kabinler minimum 3 maksimum ise 200 kişi alabilecek şekilde tasarlanırlar. Ortalama olarak 400 kg taşıma kapasitesi olan bu asansörler, sadece insan taşımak için kullanılırlar ve kabinleri dardır. İnsan yükü taşıma amacıyla üretilen makinalar, üretim ve montaj aşamalarında uluslararası konfor ve güvenlik standartlarına uygun olacak şekilde üretilmelidirler. Kullanıldığı süre boyunca uluslararası kalitede bakım ve servis hizmeti verilmesi çok önemlidir. Bu noktada, bünyemizde bulunan firmaları sizlerin memnuniyeti ve güvenliği için en iyi bakım ve servis hizmeti vermektedirler. Firmalarımız, uluslararası güvenlik standartlarına uygun olarak her türlü bakım hizmetini siz değerli müşterilerimize sağlamaktadır. Tek yapmanız gereken bizimle iletişime geçmek!

Yük Asansörleri

Ağır yüklerin insanlar tarafından taşınmasını önlemek amacıyla üretilmiş araçlardır. Yük asansörleri sayesinde taşınması güç olan eşyalar daha kolay ve güvenli şekilde taşınabilmektedir. Kullanım alanları genellikle alışveriş mağazaları, okullar, inşaatlar ve fabrikalar gibi yük taşıma işinin daha yoğun olarak yapıldığı yerlerdir. Yük alma kapasiteleri 500 kg ile 10.000 kg arasında değişkenlik göstermektedir. Bu tip makinalar diğer makinalara göre daha çabuk yıpranır. Bu sebeple periyodik olarak yaptırılan bakımları aksatılmamalıdır. Herhangi bir sorunla karşılaşıldığında derhal yetkili firmaya haber verilmelidir. Bu kabin ve kapı boyutları istenilen ölçülere göre yapılabilmekte, aynı zamanda kapılar otomatik veya yarı otomatik olarak seçilebilmektedir.

Engelli Asansörleri

Engelli vatandaşlarımızın özel ve kamu kurumlarında daha rahat şekilde çalışmalarını sağlamak amacıyla kullanılır. Merdiven çıkarken veya toplu taşıma kullanırken yorulan kişiler için özel olarak engelli üretimi yapılmaktadır. Yerine göre ve kullanım amacına göre iki tip engelli cihazları üretilmektedir. Bunlar açık ve kapalı engelli cihazları. Alçak mesafeli bir alan için üretiliyorsa açık, yüksek mesafeli alanlarda kullanılıyorsa kapalı tip olarak üretilir. Döner merdivenler üzerinde ve çok katlı binaların içlerinde uzaktan kumanda ile kullanılabilmektedir. Engelli merdiven asansörleri son derece ergonomik yapılarıyla oldukça az yer kaplar. Terapistlerin yaptıkları öneriler ile dönüşlü ve eğimli merdivenler düşünülerek bu tip özel üretilmektedir. Kullanım alanları açısından iç mekanlarda kullanıldığı kadar dış mekanlarda da kullanılmaktadır. Bu tür özel asansörler hakkında daha detaylı bilgi almak için bünyemizde bulunan firmalarımızla iletişime geçebilirsiniz.

Hidrolik Asansör

Makine dairesinde olduğu gibi ilk durak sistemine sahip olmayan bu makinalar yük taşıma amacıyla da kullanılabilmektedir. Hidrolik asansörler elektrikle çalışırlar ve pompa sistemi sayesinde tetiklenen bir yapıya sahiptirler. Ortalama kapasiteleri 4 ila 60 kişi arasında değişiklik göstermektedir.
  • Kullanım alanları başlıca şu şekildedir;
  • Tadilatı, yıkımı veya inşaatı yapılacak olan binalarda.
  • Panoramik asansör kullanan alışveriş merkezlerinde.
  • Eski ev içi sistemi olan binalarda.
Çekişli veya hidrolik kullanılan kontorllörler, izleme sistemleri, aksesuarlar ve özel ekipmanlar parçaların bütünüdür. Halatla Tahrik edilen asansör sistemleri genel olarak, Kontrol paneli, Motor jeneratörü, Klavuz Raylar, askı Halatları, Patenler, Kapı Mekanizsması, Patenler, Kabin Eteği, Paraşüt Düzeni, Fleksible Kablo, Karşı ağırlık, Kat Kapısı Tampon ve Tampon Şasisi gibi parçalardan oluşmaktadır.

İnşaat asansörleri

Kullanım yerine bağlık olarak yelpazesi, her türden alçak, orta ve yüksek katlı yapılar için optimum taşıma çözümü sunar. Tipik uygulamaları arasında yeni bina inşaatı, yenileme, baca / kayar kalıp, açık deniz ve köprü inşaatları bulunmaktadır.

Monşarj asansör

Genellikle birden fazla kat arasında bağlantılı bulunan ve Hem ticari binalarda hemde özel binalarda kullanılabilen Hem yük hem yiyecek için tasarlanmış asansörlerdir. Modern ve küçük yapıları bulunmaktadır.

Malzeme Asansörü

Yük asansörü  olarak ta adlandırılır. Sadece ağır malları barındırmakla kalmaz ve çeşitli zorlu ortamlarda da çalışabilir. Yüksek iletim verimliliği, düşük gürültü, düz katman hassasiyeti ve benzeri avantajlara sahiptir. Enerji tasarrufu kontrol sisteminde büyük taşıma kapasitesi, enerji tasarrufu da sağlayabilir. Bu asansör fabrikalarda, depolarda, alışveriş merkezlerinde ve diğer kargo yerlerinde yaygın olarak kullanılmaktadır.
Sıkça Sorulan Sorular

Sıkça sorulan sorular

1. GÜVENLİK KURALLARINA UYUN VE ONARIMLARA DEVAM EDİN Asansörün ağırlık sınırına dikkat edin – aşırı yüklemeyin. Tüm içeriği kabin kapısı ve kabin duvarlarından en az 2 inç uzakta tutun. Asansörünüze girip çıkmadığınız sürece kat kapılarını her zaman kapalı tutun. Araba kapısı veya kat kapısı kilitleme sistemi arızalı görünüyorsa asansörünüzü çalıştırmayın. Kapı kilitlerini veya diğer güvenlik özelliklerini asla kurcalamayın, baypas etmeyin, devre dışı bırakmayın veya çıkarmayın. Garip sesler duyarsanız veya sürüş alışılmadık görünüyorsa asansörünüzü çalıştırmayın. İnmeden veya binmeden önce asansörün tamamen durduğundan emin olun ve adımınızı izlediğinizden emin olun. Asansör hareket halindeyken araba kapısını açmayın veya makas tarzı bir kapıdaki açıklıklardan ellerinizi veya ayaklarınızı sokmayın. 2. DÜZENLİ BAKIM PLANLAYIN 3. HİZMETLER ARASINDA KENDİN YAP DENETİMLERİ YAPIN Tüm düğmeler olması gerektiği gibi çalışıyor mu? Kapı düzgün açılıp kapanıyor mu? Bir bakışta herhangi bir iç hasar fark ettiniz mi? Her gün aramanız gereken uzun bir şeyler listesinden geçmenize gerek yok
Sizde sürekli bozulan asansörünüzden madurmusunuz, veya kırmızı etiket almış asansörünüzü şikayet mi etmek istiyorsunuz, yada asansör firmanız hakkında şikayette mi bulunmak istiyorsunuz. Bu gibi durumlarda güvensiz ürünlerin bildirimi için hizmet vermekte olan ALO 130 hattını arayarak asansörünüzün sorunları hakkında şikayet kaydı bırakabilirsiniz.
İliglii fakültelerin Elektrik, Elektronik, Elektrik-Elektronik, Mekatronik ve Makine Mühendisliği bölümlerinden mezun olan kişiler çeşitli tipteki muayene kuruluşlarında çalışabilmek amacı ile 95/16/AT “Asansör Yönetmeliği”nin şartlarını kapsayan 3 günlük (24 saatlik) Asansör Gözetim ve Muayene Uzmanı belgelendirme eğitimini alan kişilerdir.
Asansör, ebatları ve imalatı ile yükleri ya da insanları içine alacak boyutta kabine sahip olan, yatay ya da dikey olarak kılavuz halinde ki raylar arasında belirli duraklara yük ya da insan taşımaya yarayan araca denilmektedir.
Asansör sesi nasıl kesilir diye düşünen asansör kullanıcıları yetkili servisle görüşerek asansör bakımını yaptırabilir. Aynı zamanda asansör dairesi için ses yalıtımı kullanabilirler. Böylelikle asansörlerden gelen ses önlenmiş olur. Asansörlerden gelen sesler her zaman arızanın habercisi değildir. Yine de emin olmak adına yetkili servise başvurmak doğru olacaktır.
Asansör Sertifikası Asansör sektöründe değişik sertifikalar bulunmaktadır. Hangi amaçla nerede kullanmayı düşündüğünüze göre Asansör Sertifikası farklılık göstermektedir. Asansör Periyodik Kontrol Muayene Elemanı Sertifikası Siz! Mühendissiniz ve Asansör Periyodik Kontrol Muayene elemanı olmak istiyorsanız. TMMO (Türkiye Makina Mühendisleri Odası)”nın düzenlemiş olduğu A tipi muayene kuruluşlarında periodik kontrolleri gerçekleştirecek muayene personeli eğitimi sayesinde ilgili kuruluşlarda görev yapabilmek amacı ile bir sertifika eğitimi düzenlenir ve eğitim sonunda yapılan sınavda en az 70 poan alan kursuyerlere Muayene elemanı sertifikası verilir. Muyane personelleri Mühendislik ön şartı ile bu eğitimi alabilrler. TSE SERTİFİKASI Siz! Asansör Malzemesi Üretiyorsanız ve TSE belgesi almak istiyorsanız. Türk Akreditasyon Kurumunun akredite etmiş olduğu bir firma ile temasa geçmek sureti ile ürettiğiniz parçanın Türkiye Standartlarına uygun olduğunu gösterir olan TSE Sertifikasını alabilirsiniz. CE SERTİFİKASI Siz! Asansörcüsünüz ve CE sertifikası almak istiyorsanız, Sertifika kuruluşlarından alınacak CE sertifikası ile asansörün uyumluluk hususunda sorunsuz çalıştığna dair belge alabilirsiniz

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

KAYIT OL

ÜYE GİRİŞİ

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

YENİ ŞİFRE

ÜYE GİRİŞİ

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.